El RCD Espanyol B guanya al Sant Andreu i de retruc acaba quart!

By Redacción - abril 30, 2015

Triomf del conjunt entrenat per Juliana García en el comiat del filial femení espanyolista del present campionat de lliga 2014/15.  Davant el penúltim classificat i descendit ja fa bastants jornades, el conjunt perico superà en un partit bastant discret al quadre quadribarrat i amb una carambola final en la que l’afavorí els restants marcadors finalitzà el campionat donant un salt de la setena posició a una quarta molt més adient pel que sol ser habitual al llarg de la història d’aquesta categoria per les noies espanyolistes.

Això fou possible ja que l’Europa (quart abans de jugar-se la darrera jornada) caigué contra pronòstic a Saragossa davant un Alcaine “B” ja descendit, l’Estartit no passà de l’empat davant un FC Barcelona B que es quedà sense lliga gràcies a l’empat a la Gamper davant precisament l’Espanyol que feia que no depengués de si mateix i que amb el triomf del Levante Las Planas (0-2) a Vic fos el quadre de Les Planes el campió de lliga, i gràcies també a que Igualada i Son Sardina van empatar el duel jugat a Palma de Mallorca. Així doncs, per aquesta combinació de resultats, el filial femení assoleix definitivament el quart lloc a la classificació a la categoria de plata del futbol femení espanyol.

El primer temps tingué molt poca història. Entre les accions més perilloses, un centre molt tancat d’Ainhoa des de la dreta que tocà a la part superior del travesser, una falta directa llençada pel Sant Andreu que refusà a córner Aranzazu, i passat la mitja hora de joc un xut bombejat des de la frontal que s’estavellà al travesser de la porteria quadribarrada.

L’Espanyol s’avançà en una jugada desgraciada del Sant Andreu quan Laia s’aprofita que a la meta Mireia junt a Inés, se li cola per sota la pilota i aquesta mansament se’n va cap a porta mentre ambdues jugadores triguen a reaccionar i la pròpia Laia seguint la jugada acaba d’assegurar-se’n que acabaria dins.  Abans del descans, estigué en aquesta ocasió encertada la meta visitant, sortint valentament anticipant-se a Ari en carrera per una pilota dividida.

El Sant Andreu tampoc tingué molta fortuna amb les lesions doncs tant Marta Zaragoza als dos de joc, com posteriorment en els inicis del segon temps Masferrer, s’hagueren d’abandonar prematurament el terreny de joc.  Abans del segon gol local, l’Espanyol ho intentà amb un xut d’Altmann aturat per la portera del Sant Andreu. El 2-0 arribà mitjançant la jugadora juvenil Ari Cat que aconseguí un gran gol després de moure’s bé dins l’àrea i engaltar un tret a l’escaire,  passat el primer quart d’hora del segon temps. Reaccionà ràpidament el conjunt quadribarrat i escurçà les distàncies en el marcador mitjançant Michelle Borgstrom tan sols sis minuts després del darrer gol local.

Tot i que l’Espanyol tingué ocasions per ampliar el marcador, aquest ja no es mogué arribant-se a la fi del partit amb el mínim triomf perico. A l’àrea quadribarrada el col·legiat no aprecià punibilitat en unes clares mans d’una defensora. Una falta directa llençada per Yasmina Ferero es marxà fora per ben poc. Un remat de la pròpia Ferrero el rebutjà la porter del Sant Andreu en una bona intervenció. La darrera oportunitat fou per Ivet Coll, l’altre jugadora del Juvenil A espanyolista, que rematà sens pogué superar a la portera visitant que rebutjà l’esfèrica.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Aran, Laia, Mireia, Ángela, Joanna, Ari Cat, Ainhoa, Altmann, Ari Forment, Paula Bolta i Moyano.
Substitucions: Ivet Coll per Paula Bolta, m. 61; Ferrero per Ainhoa, m.65. Altre suplent: Andrea (p.s.)

UE Sant Andreu: Mireia Vintró, Inés Arozarena, Julia Jarque, Mariona Masferrer, Eybis Maviel , Marta Zaragoza, Carla Sagré, Laura Rosell, Nuria Vila, Laia Castillo, i Yanira Penín.
Substitucions:  Carla Borrás per Marta Zaragoza, m. 2; Claudia Granja per Eybis Maviel, m. 46; Michelle Borgstrom per Mariona Masferrer, m. 50;  Luna Martínez per Yanira Penín, m. 52. Altre suplent: Jessica León.

Àrbitre: Marcos López Jiménez, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Joan Llitsar Perelló i Héctor Carmona Pastor. Sense targetes.

Gols: 1-0: Laia, m. 38; 2-0: Ari Cat, m. 62; 2-1: Michelle Borgstrom, m. 68.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada (26èna) del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió Nacional Femenina disputat ahir matí en el camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb cel molt cobert i temperatura agradable.  En el conjunt quadribarrat diverses jugadores que han format part del futbol base femení espanyolista en diferents èpoques: Carla Borrás Polo, Carla Sagré Sánchez, Jessica León Galiano, i Marta Zaragoza Maderuelo.

Font: Sentiment Perico