Futbol base: Segona Divisió aleví-infantil, grups 1 i 5

By Jordi Nogués - octubre 22, 2014


Grup 5; el Soses CF continua la seva marxa imparable. 
Fins a 16 cops va abraçar-se el CD Morell davant del
CE Pla d'Urgell
Al grup 5 hi juguen els clubs de les terres de Ponent. Enguany, com a novetat, s’hi han inclòs també dos equips de la zona de Tarragona: l’AEAV Els Pallaresos “B”, i el CD Morell. Això, i la normativa de poder alinear dues jugadores cadets, han permès poder tenir deu equips per la disputa del campionat. 
Sembla clar que es juguen dues lligues diferents —com passa sempre i a tots els grups—. Per una banda, els que aspiren a formar a jugadores que s’inicien en el món del futbol. I per l’altra, els que busquen competir i guanyar. 
Al primer tram hi situaríem al CE Mig Segrià, el FB Solsona Arrels, el Pla d’Urgell i l’AEAV Els Pallaresos “B”. Els que busquen endur-se el campionat de lliga són el Soses CF, el Pardinyes CF, la SE AEM i el CD Morell. 

Hi ha dos equips més que poden situar-se entre en un extrem o en l’altre; els propers partits els marcaran definitivament. Són l’Escola F. De Tàrrega i l’EF de Fraga- Ponent. 
A la jornada 3, el Soses CF es manté invicte amb tres partits guanyats; la seva victòria per la mínima a l’EFF-Ponent li ha donat un liderat més que merescut. El segueixen el CF Pardinyes, la SE AEM i el CD Morell. L’AEM no va jugar el seu partit, però els altres dos van golejar a plaer: l’equip de Lleida per 15-0 al club de Solsona, i l’equip tarragoní per 16-0 al Pla d’Urgell —amb una exhibició de molt bon futbol—. 
El partit entre el Mig Segrià i l’Escola F de Tàrrega, va acabar amb victòria visitant per 5-8 que deixa la gent de l’Urgell a la zona mitja de la taula classificatòria. 
A la propera jornada es veurà si l’equip de Tàrrega i el de Fraga aspiren al campionat de lliga amb el seus respectius duels contra el Soses FCF i el CD Morell, dos dels conjunts més forts del campionat. 


Grup 1; el Reus Deportiu, una veritable piconadora: 40-4 en tres partits. 
Aquest grup inclou els equips de la zona de Tarragona i els barcelonins al sud del Llobregat. 
Aquí el domini dels clubs tarragonins és més que evident. Llevat del CF Joventut Bisbalenca —amb un nou projecte encara tendre per oferir resultats—, els altres quatre equips són els clars favorits per endur-se el títol. 

El Cambrils Unió CE, amb la seva
màxima estrella —Júlia Vernet— com
a capitana. 
L’UE Tancat “B” —una excel·lent escola de futbol i amb un equip a Primera Divisió—, el Cambrils Unió —equip nou però format gairebé amb la totalitat de jugadores del CF Cambrils de l’any passat; i amb una jugadora de la categoria de la Júlia Vernet (amb 90 gols la temporada passada)—, el Reus Deportiu —havent renovat un bon equip però oferint unes prestacions excel·lents amb 40 gols a favor en tres partits i només quatre en contra— i la novetat de l’AEAV Els Pallaresos “A” —equip construït al voltat de tres jugadores que l’any passat van formar part de la sel·lecció tarragonina (l’Abril García, l’Helena Vives i la Paula Ransanz) i que està oferint un futbol de molts quirats. Només l’EFF Vilanova sembla ser capaç de lluitar contra aquesta supremacia tarragonina. La resta ocupen les darreres places de la taula classificatòria; equips com el CF Suburense, la FEA Atlètic Vilafranca “B” i el Martorell AE poden aspirar a entrat en el grup selecte que comanda el grup. Fontsanta-Fatjó “B” —tenint un equip a Primera Divisió— el CE Òdena, el FC Casablanca de Santboi, el FC Santfeliuenc i el ja anomenat CF Joventut Bisbalenca tenen com a objectiu la formació de les seves jugadores. 
I aquesta tercera jornada ha deixat les coses més clares. Victòries rotundes del Reus —3-20 contra l’Òdena—, del Tancat contra el Martorell —7-4—, de l’equip dels Pallaresos contra la Joventut Bisbalenca —1-13—, i del Vilafranca “B” contra el FC Casablanca —8-1—. Un dels equips que podia tenir aspiracions a disputar la lliga —CF Suburense— ha caigut derrotat al camp de Cornellà —Fontsanta-Fatjó “B”— per 3-2. 

El partit més interessant de la propera jornada, sens dubte, és el que disputaran l’equip de Reus i el de Cambrils a la capital del Baix Camp; un resultat que pot començar a definir el lideratge del grup 5. 


Jordi Nogués

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios